Teleki Miklós

művészeti vezető, Artisjus-díjas orgonaművész

Orgonaművészi diplomáját 1995-ben szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneakadémián Lehotka Gábor professzor növendékeként.
1993 szeptemberében a Budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny különdíját nyerte el.
1994-1998 a budapesti Honvéd Férfikar orgona- és zongorakísérője.
1994-ben, 1996-ban, 2000-ben, 2004-ben, 2011-ben és 2014-ben jelentek meg szóló lemezei.
1996-ban a Douwe Egberts Alapítvány díjazottja.
Sikeres koncerteket adott Európa számos országában és az Egyesült Államokban.
2000-ben Fischer Annie ösztöndíjas.
2002-ben és 2003-ban David Titterington (London) mesterkurzusán vett részt.
Több évig a Siófoki Nemzetközi Orgona Mesterkurzus tanára volt.
2005-től tagja a Siófoki Alkotók Körének (SAK)
2006-ban Artisjus-díjas. Számos ősbemutató fűződik nevéhez, magyar és külföldi komponisták művei kapcsán.
2007-től a Székesfehérvári Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola orgonatanára.
2011-től a siófoki evangélikus (Makovecz) templom orgonaművésze. Ebben az évben jelent meg DVD-je Siófok – Fantasy címmel.
Eddig nyolc szóló lemeze jelent meg.
2018-ban a Szegedi Egyetemen zongoraművészi diplomát szerzett.
Rendszeresen koncertezik a budapesti Szent István Bazilikában.
Évi 80-90 hangversenyt ad.

 

Bernáth Balázs

 oboaművész

Bernáth Balázs alapfokú zenei képzése Siófokon kezdődött, majd Balatonföldváron Kapus János keze alatt kezdett oboát tanulni. A veszprémi szakiskolás éveket követően Debrecenben folytatta tanulmányait. Olyan nagy művésztanároktól tanult, mint Egyed József, Kemény János és Dienes Gábor. Az egyetemi évei alatt a Kodály Filharmónia oboistája volt, jelenleg a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és AMI fafúvós tanára. Kamarazenei koncertek rendszeres résztvevője.

 

Dr. Tomasz Glanc

orgonaművész

A lengyel születésű Tomasz Glanc a gdanski zeneakadémián diplomázott, azóta különböző orgona, zongora és karmesteri mesterkurzusokon vett részt, valamint saját orgona-improvizációs mesterkurzusokat is tart. A művész doktori képesítést is szerzett, Európában, Ázsiában és Amerikában adott orgona- illetve zongorakoncerteket, ahol hangsúlyos szerep jut az improvizációnak és többezer oldalnyi saját kompozíciójának. Mostanáig 7 élő DVD felvétele és 48 CD-je jelent meg.
Tomasz Glanc saját zeneiskolát vezet, kántorként, karmesterként és orgonistaként tevékenykedik, két verseny zsürielnöke, továbbá három zenei fesztivál művészeti vezetője szülőföldjén és Németországban. 2009-ben megkapta Lengyelország legmagasabb rendű kulturális kitüntetését.

 

Bernáth-Kersák Edina

énekművész

Ének előadóművészként a Győri Széchenyi István Egyetemen, Markovics Erika növendékeként, 2011-ben végzett.

2014-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen oratórium- és dalénekművész diplomát szerzett, Meláth Andrea tanítványaként.

Hamari Júlia, Sümegi Eszter és Németh Judit mesterkurzusain vett részt. Jelenleg a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház énekkari művésze.

Számos templomi koncerten lépett, és lép fel szólistaként Győrben, Budapesten, Pécsett, Siófokon. Repertoárjában főleg kantáták, dalok és koncertáriák szerepelnek.

 

Lozsányi Tamás

orgonaművész

1980-1984 a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd 1984-1989 a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte tanulmányait Lehotka Gábor professzor vezetésével. Orgonaművészi diplomáját 1989-ben szerezte meg.

1998-2001 David Tttterington mesterkurzusainak résztvevője.
1997-2007 a Siófoki Nemzetközi Orgona Mesterkurzus résztvevője Baróti István, Király Csaba, Lehotka Gábor és Teleki Miklós tanítványként.

2009-ben Farkas Gábor osztályában zongoraművészi és zongoratanári végzettséget szerzett Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Jelentős koncerteket adott Magyarországon.
Ausztriában, Németországban és Romániában is hangversenyezett.

 

Mali Katalin

orgonaművész

Mali Katalin 1977-ben született Kiskunfélegyházán.

Kecskeméten a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában orgona, angol nyelvű szolfézs-zeneelmélet és karvezetés szakon érettségizett. Orgonatanára Révész László volt.

A Budapesti Zeneakadémián 2001-ben szerzett orgonaművész, -tanár diplomát Ruppert István és Pálúr János növendékeként.

2001-2002-ben tanulmányait Münchenben folytatta Franz Lehrndorfer professzornál.

2002-től a Tihanyi Bencés Apátság orgonaművésze. 2002 óta a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola orgonatanára.

Első önálló CD felvétele 2004-ben készült, amelyen a Tihanyi Bencés Apátságban "Mesterek és Tanítványok" címmel barokk orgonazenét játszik. Orgonakísérőként több lemezfelvételen szerepelt.

1998 óta szólóorgonistaként koncertezik. Repertoárjában szerepelnek barokk, romantikus és kortárs darabok is. Műsoraiban mindig jut hely a magyar orgonazenének. Koncertezett számos hazai városban, valamint Németországban, Ausztriában, Svájcban, Lengyelországban, Szlovákiában, Szerbiában, Dániában és Erdélyben.

 

Matuz Csilla

orgonaművész

Zongora tanulmányait a salgótarjáni zeneiskolában kezdte. A művészeti szakközépiskola elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Tagozatán kitüntetéses zongoratanári diplomát kapott.

Ezután fordult érdeklődése az orgona felé. 1994-ben végezte el a Zeneakadémiát, ahol ismét kitüntetéses, de ezúttal orgonaművészi diplomát szerzett.
Eddigi tanulmányait folytatva, 1998-ban kapta meg „Summa cum laude” csembalóművészi diplomáját, ugyancsak a budapesti Zeneakadémián. Így azon kevesek közé tartozik, akik valamennyi billentyűs hangszeren avatott művészként szólalhatnak meg.

Részt vett számtalan mesterkurzuson és zenei, köztük nemzetközi versenyen is mindhárom hangszeren.

Koncertezik itthon és külföldön egyaránt. Jelenleg Salgótarjánban tanít.

 

Nagy Ivett

hegedűművész

Nagy Ivett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett kitüntetéses hegedűművészi diplomát.

A Jeunesses Országos Vezetőségének tagjaként már középiskolás korától rendszeresen adott szólókoncerteket.

Felvételeket készített a Magyar Rádióban és Televízióban és élő szólóestet adott a Magyar Rádió Márványtermében.

Fellépett többek között olyan neves, Liszt díjas művészekkel, mint Szabadi Vilmos hegedűművész, Ella István orgonaművész, Kesselyák Gergely és Gál Tamás karmesterek.

Szólistaként, szólókoncerteken szerepelt itthon és Európa több országában. 2005-től a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.

2010-ben a bécsi JBSM kultirális csereprogramjának keretében nyert ösztöndíjat Utsunomiya-ba (Japan), egy éves tanári és művészeti tevékenységre.

2016-tól az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és a Vienna Konservatorium (Budapest) tanára.

 

Perneczky Balázs

orgonaművész

Perneczky Balázs a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán végzett orgonaművész-tanár szakon Dr. Csanádi Lászlónál, majd zongora szakon Dr. Zsigmondné Dr. Papp Évánál. Számos országos és nemzetközi  verseny díjazottja. Kétszer nyerte el Szeged Megyei Jogú Város Művészeti Ösztöndíját. Gyakorta koncertezik itthon és külföldön is. A Karolina Művészeti Iskola és az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium tanára, valamint a Szent József jezsuita templom orgonistája. Boldog házasságban él, 3 gyermek édesapja. 

 

Perneczky Zsófia

fuvolaművész

Perneczky Zsófia fuvolaművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte művészi diplomáját 2007-ben, majd az azt követő évben a berlini művészeti akadémián (UDK) folytatta tanulmányait, ahol 2010-ben mesteri diplomát kapott.

Tanulmányai alatt Hindemith ösztöndíjban részesült.

Többszörös díjnyertese a kaposvári Országos Fuvolaversenynek, a Pozsonyban rendezett kamarazenei versenynek, valamint a balassagyarmati országos Fuvola-Duo találkozónak.

A Bécs-Prága-Budapest nyári akadémián Reicha-díjban részesült.
A jelenleg Mannheimban élő fuvolaművész állandó kisegítője zenekaroknak, mint például a mannheimi kamarazenekarnak, a heidelbergi Kurpfalz Filharmoniának, emellett a hockenheimi zeneiskola fuvolatanára. Japán zongorista partnerével rendszeresen ad kamarazenei koncerteket.

 

Simai László

Artisjus-díjas trombitaművész

Trombitaművész diplomáját 1994-ben szerezte meg a Zeneakadémián Varasdy Frigyes növendékeként.

Zeneakadémistaként Maurice Andre, Canadian Brass, John Wallace, Bernard Soustrot mesterkurzusain vett részt.

1993-től rendszeresen játszott szólistaként Lehotka Gáborral, Ruppert Istvánnal, Teleki Miklóssal a Magyar Nemzeti Filharmónia által szervezett koncerteken itthon és külföldön egyaránt.

1995-ben eMeR-Ton díjat kapott.
2000-ben Artisjus előadói díjas.
Számos hazai és nemzetközi verseny győztese.

A Brass in the Five rézfúvóskvintett, a Modern Art Orchestra és az UMZE kamaraegyüttes tagjaként világszerte koncertezett.

Szólistaként öt CD-t készített.

 

Tarkó Tamás

Liszt-díjas trombitaművész

Tarkó Tamás, Liszt Ferenc-díjas trombitaművész diplomáját a budapesti Zeneakadémián szerezte 2002-ben. Tanárai Varasdy Frigyes és Szűcs Zoltán voltak.

Az Ewald Rézfúvós Együttes alapító tagja. Együttesével számos nemzetközi verseny első helyezettje.

Príma Junior díj valamint Gramofon díj és többszörös Artisjus díj birtokosa.

A MÁV Zenekar illetve az Óbudai Danubia Zenekar első trombitása.

 

Siófoki Női Kar

 

A Siófoki Női Kar 1971-ben alakult a siófoki Kőolajvezeték-építő Vállalat támogatásával.
A kórus karnagya 2013 szeptemberétől Bati Zoltán, aki az ELTE Zenei Tanszékén végezte zenei tanulmányait Igó Lenke, dr. Mindszenty Zsuzsánna és dr. Erdős Ákos kezei alatt. 2014-től a Siófoki Művészeti Iskola szolfézstanára, az intézmény gyermekkarának karnagya és a Siófoki Perczel Mór Gimnázium énektanára.
A hagyományos adventi, karácsonyi, pünkösdi hangversenyek mellett rendszeresen részt vesz a kórus minden év szeptemberében a nemzetközi Ars Sacra Fesztivál Nyitott Templomok Napja rendezvényén, illetve egyéb alkalmakon, Siófokon, vidéken és külföldön egyaránt. Idén Ausztriában, Mariazell-ben járt az együttes.

 

siofoki noi kar